Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bräserad kalvlägg i tomat- och rotfrukter med dragonrisotto. Märgen i kalvläggen bidrar med god smak och mustighet till såsen.
Skala och hacka lök och vitlök. Salta kalvläggarna och bryn i en stekgryta i olja tills de fått fin färg. Lägg ner lök, vitlök och timjan och låt bryna med ca 1 minut.
Häll på vinet och koka kraftigt ca 2 min. Tillsätt tomaterna och lägg på ett lock. Låt sjuda sakta ca 2 1/2 timme, tills köttet är helt mört och släpper från benet.
Skala och tärna morötter, kålrot och selleri. Lägg dem i grytan och och låt koka med ca 30 min före servering.
Risotto: Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i olja i en vid kastrull. Häll i vinet och hälften av buljongen.
Koka risotton sakta och rör om hela tiden. Späd vartefter med den resterande buljongen. Låt koka ca 20 min. Blanda ner 50 g parmesan, dragon och smör i risotton. Krydda med salt.
Toppa risotton med 30 g parmesan. Servera den till kalvläggen.