Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bräserad kalvlägg i tomat- och rotfrukter med dragonrisotto

Recept på bräserad kalvlägg i tomat- och rotfrukter med dragonrisotto. Märgen i kalvläggen bidrar med god smak och mustighet till såsen.

Bräserad kalvlägg i tomat- och rotfrukter med dragonrisottoBräserad kalvlägg i tomat- och rotfrukter med dragonrisottoBräserad kalvlägg i tomat- och rotfrukter med dragonrisotto
Recept på bräserad kalvlägg i tomat- och rotfrukter med dragonrisotto. Foto: Jakob Fridholm

Ingredienser

  • 2 skivorkalvlägg- (à 500 g)
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 tsksalt
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsktimjan
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 2morötter
  • 250 gkålrot
  • 250 grotselleri

Risotto

  • 6 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlarborioris- eller carnaroliris
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 50 gparmesan- riven + 30 g
  • 3 mskdragon- finhackad
  • 2 msksmör
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Salta kalvläggarna och bryn i en stekgryta i olja tills de fått fin färg. Lägg ner lök, vitlök och timjan och låt bryna med ca 1 minut.

  2. Häll på vinet och koka kraftigt ca 2 min. Tillsätt tomaterna och lägg på ett lock. Låt sjuda sakta ca 2 1/2 timme, tills köttet är helt mört och släpper från benet.

  3. Skala och tärna morötter, kålrot och selleri. Lägg dem i grytan och och låt koka med ca 30 min före servering.

  4. Risotto: Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i olja i en vid kastrull. Häll i vinet och hälften av buljongen.

  5. Koka risotton sakta och rör om hela tiden. Späd vartefter med den resterande buljongen. Låt koka ca 20 min. Blanda ner 50 g parmesan, dragon och smör i ­risotton. Krydda med salt.

  6. Toppa risotton med 30 g ­parmesan. Servera den till kalvläggen.

Vad tyckte du om receptet?