Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bräserad brysselkål med katrinplommon

Recept på bräserad brysselkål med katrinplommon. Brysselkålen får en god, lite söt smak av katrinplommon och äppeljuice.

Bräserad brysselkål med katrinplommonBräserad brysselkål med katrinplommonBräserad brysselkål med katrinplommon
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gbrysselkål
  • 1 msksmör
  • 30 gkatrinplommon
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 tskbladpersilja- strimlad
  • 1,25 dläppeljuice- färskpressad
  • 0,5gul lök

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen och förväll den i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt brysselkålen rinna av.

  2. Stek den på medelhög värme i smör i en stekpanna tills den fått fin färg, ca 3 min.

  3. Skala och finhacka löken. Strimla katrinplommonen.

  4. Lägg lök och plommon i stekpannan. Häll på juice, vinäger och salt och bräsera kålen tills den är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd, ca 10 min. Blanda ner persiljan precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?