Recept av Ulrika Forsell
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på brännvinstryfflar. Tryffel med smak av O P Anderson akvavit. Apelsin passar till OP-kryddningen med sin smak av anis, kummin och fänkål.
Koka upp grädden med socker och apelsinskal. Ta kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner den i grädden, rör tills den smält helt.
Tillsätt smör och rör tills det smält helt. Blanda ner O P och vispa tills chokladen är jämn och blank. Låt halvstelna i rumstemperatur övertäckt med plastfolie ca 5 timmar.
Ställ ut formar på en plåt eller bricka. Häll upp smeten i spritspåse. Spritsa smeten i formarna. Låt stelna i kylen. Pudra över kakao. Förvara tryfflarna i tättslutande burk i kylskåp.
Recept av Ulrika Forsell