Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brännvinstryfflar

Recept på brännvinstryfflar. Tryffel med smak av O P Anderson akvavit. Apelsin passar till OP-kryddningen med sin smak av anis, kummin och fänkål.

Brännvinstryfflar
Brännvinstryfflar
Brännvinstryfflar
Tryffel med smak av O P Anderson akvavit Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 mskrårössocker
  • 1apelsin- rivet skal
  • 350 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2 mskO P Anderson akvavit

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden med socker och apelsinskal. Ta kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner den i grädden, rör tills den smält helt.

  2. Tillsätt smör och rör tills det smält helt. Blanda ner O P och vispa tills chokladen är jämn och blank. Låt halvstelna i rumstemperatur övertäckt med plastfolie ca 5 timmar.

  3. Ställ ut formar på en plåt eller bricka. Häll upp smeten i spritspåse. Spritsa smeten i formarna. Låt stelna i kylen. Pudra över kakao. Förvara tryfflarna i tättslutande burk i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulrika Forsell