Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brända mandlar

Enkelt recept på kanderade och brända mandlar till julens gottebord. Kanderade och brända mandlar är en riktig julklassiker som uppskattas av alla.

Brända mandlarBrända mandlarBrända mandlar
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 3 dlsötmandel
  • 2 mskvatten

Gör så här

  1. Smält sockret tills det blir ljusbrunt i en vid kastrull och tillsätt mandeln.

  2. Rör om så att alla mandlar blir sockertäckta.

  3. Häll i vattnet och stjälp genast upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Låt kallna.

  4. Tips! Klistrar de ihop sig, slå dem lätt med en träslev för att få dem att lossna från varandra.

Vad tyckte du om receptet?