Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brända mandlar – recept

Brända mandlar är lätt att göra och riktigt gott. Här är ett klassiskt recept på brända mandlar som passar fint till både glöggen och som snacks i väntan på tomten!

Brända mandlar – recept
Brända mandlar – recept
Brända mandlar – recept
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 200 gsötmandel
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull.

  2. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig.

  3. Rör om hela tiden. Ta kastrullen från värmen och häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.

  4. Separera dem försiktigt. Låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Julgodis – klassiska, enkla och magiskt goda recept 

Recept från Mitt kök

Annons: Läs dina favoritmagasin digitalt i appen ARCY