Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bräckt oxbringa med blomkålscrème, stekt äpple och sockerstekt potatis

Oxbringan kan lagas dagen före. Skiva och stek hastigt vid servering.

Bräckt oxbringa med blomkålscrème, stekt äpple och sockerstekt potatis
Bräckt oxbringa med blomkålscrème, stekt äpple och sockerstekt potatis
Bräckt oxbringa med blomkålscrème, stekt äpple och sockerstekt potatis
Recept på Bräckt oxbringa med blomkålscrème Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 700 goxbringa- rimmad
  • 600 gsmåpotatisar- kokta
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 1 tskströsocker- + 2 krm
  • 3äpplen- små

Blomkålscrème

  • 400 gblomkål
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 1 tsksalt

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Lägg oxbringan i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka bringan tills den är mör, ca 2 ½ timme. Låt kallna.

  2. Blomkålscrème: Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i grädde och mjölk. Mixa blomkål och vätska slätt med mixerstav. Krydda med salt. Låt kallna.

  3. Koka potatisen mjuk och stek den i 1 msk smör och olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 tsk socker.

  4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek äppelklyftorna i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 2 krm socker.

  5. Skär oxbringan i skivor och bräck den hastigt i en torr, het stekpanna. Servera med blomkålskräm, potatis och äppelklyftor. Garnera med vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?