Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oxbringan kan lagas dagen före. Skiva och stek hastigt vid servering.
Lägg oxbringan i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka bringan tills den är mör, ca 2 ½ timme. Låt kallna.
Blomkålscrème: Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i grädde och mjölk. Mixa blomkål och vätska slätt med mixerstav. Krydda med salt. Låt kallna.
Koka potatisen mjuk och stek den i 1 msk smör och olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 tsk socker.
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek äppelklyftorna i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 2 krm socker.
Skär oxbringan i skivor och bräck den hastigt i en torr, het stekpanna. Servera med blomkålskräm, potatis och äppelklyftor. Garnera med vattenkrasse.