Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bräckt lax med blomkålspuré och citronpicklad polkabeta. Blomkålen kan bytas ut mot romanesco, som är en korsning mellan broccoli och blomkål.
Bryt blomkålen i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten 10–15 min. Häll av vattnet och mixa 3/4 av blomkålen med mixerstav. Tillsätt 1 msk smör och grädden och mixa slätt. Krydda med 1/2 tsk salt.
Citronpicklade polkabetor: Skala och skiva polkabetorna tunt på mandolin. Blanda citronsaft, honung och vatten och lägg i polkabetsskivorna. Ansa och strimla salladslöken. Strö den över betorna.
Skär laxen i 3 x 3 cm stora kuber. Stek laxbitarna runt om i 1 msk smör och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Servera puré, lax och de sparade blomkålsbuketterna med polkabetorna i en skål bredvid. Garnera med örter.