Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bowl med matvete och rostade morötter

Bowl med matvete, rostade morötter och sojamarinerad svamp är fylld av godsaker som tillsammans blir en varm matig sallad. Vad sägs om saffranskokta gryn, sojamarinerad svamp, rostade morötter och dressing?

Bowl med matvete och rostade morötterBowl med matvete och rostade morötterBowl med matvete och rostade morötter
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gmorötter- gärna olika färg
  • 300 gmatvete- mathavre, kamutvete eller andra gryn
  • 1 pktsaffran- (1/2 g)
  • 300 gchampinjoner
  • 2 msksoja- japansk
  • 50 gbabyspenat
  • 150 gfetaost
  • 1 krmtimjan
  • smör
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och varmluft. Skala och halvera morötterna. Blanda dem med 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Koka grynen enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med saffran.

  3. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Blanda dem med soja. Bryn svampen 1 msk smör på medelvärme ca 10 min.

  4. Blanda en dressing av 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1 krm salt och smulad timjan.

  5. Lägg upp grynen i skålar och lägg morötter, svamp och spenaten i grupper runtom.  Strö över smulad fetaost och häll över dressingen.

Vad tyckte du om receptet?