Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bovetesallad med melon- & fetaost


Bovete är ingen vetesort utan en ört, men har värdefulla egenskaper och en liknande sammansättning som gör att det ofta räknas med bland dem. Bovete är mycket lättsmält och rikt på mineraler. Dessutom glutenfritt!

Bovetesallad med melon- & fetaost
Bovetesallad med melon- & fetaost
Bovetesallad med melon- & fetaost

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 3 dlbovete- kokt
  • 100 gsallad- blandad,till exempel baby-spenat, rucola, romansallad
  • 0,25vattenmelon
  • 200 gfetaost
  • 20svarta oliver
  • flingsalt- & svartpeppar

Dressing:

  • 1 dlolivolja
  • saft- från 1 citron

Till servering:

  • 150 glufttorkad skinka
  • timjan- färsk
  • 1 dlhasselnötskärnor- rostade

Gör så här

  1. Koka bovetet. Lägg det i en stor skål att svalna.

  2. Skär melonen i bitar.

  3. Lägg sallad och melon i skålen tillsammans med smulad fetaost och oliver. Ringla över dressing och blanda runt.

  4. Rosta hasselnötskärnorna i en het panna.

  5. Servera salladen med lufttorkad skinka, hasselnötter och färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök