Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En saftig glutenfri bovetesallad med inspiration från Mellanösterns tabbouleh fast med bovete i stället för bulgur och med en extra örtighet av kirskål, vild gräslök och ramslök. Välj de sorter det finns tillgång till. Passar till grillat eller på en buffé.
Koka bovetet enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Skär tomater och gurka i tärningar. Skölj kirskål, ramslök och gräslök och torka dem med en handduk. Finhacka de vilda örterna och myntan. Ansa och finstrimla salladslöken.
Blanda bovete med tomater, gurka, örter och salladslök. Tillsätt olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Blanda väl. Salladen kan stå färdig i kylen i ca 2 timmar före servering.