Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bovetemuffins med äpple och kanel

Bovetemuffins med äpple och kanel är saftiga glutenfria muffins utan tillsatt socker.

Bovetemuffins med äpple och kanel
Bovetemuffins med äpple och kanel
Bovetemuffins med äpple och kanel
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2,5 dlmandelmjöl
  • 2,5 dlhavregryn
  • 1,5 dlbovetemjöl
  • 2 mskpotatismjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskkardemumma- mald
  • 2 krmsalt
  • 3ägg
  • 1,5 dlyoghurt- naturell (3 %)
  • 0,75 dlkokosolja- smör eller rapsolja
  • 10dadlar- färska, utan kärnor
  • 1 dläppelmos
  • 1 msklönnsirap
  • 2äpplen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop alla torra ingredienser i en matberedare eller med mixerstav så att havregrynen blir till ett fint pulver. Lägg över mjölblandningen i en bunke.

  2. Mixa ägg, yoghurt, kokosolja, dadlar, äppelmos och lönnsirap i matberedare till en len och krämig smet. Blanda ner smeten i mjölblandningen.

  3. Kärna ur äpplena. Grovriv 1 1/2 äpple och skär den återstående halvan i skivor. Blanda ner äppelrivet i smeten.

  4. Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt och stick ner en liten äppelskiva i varje. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

  5. Tips: Bovetemuffinsen går bra att frysa om det blir några över.

Vad tyckte du om receptet?