Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bovetemuffins med äpple och kanel är saftiga glutenfria muffins utan tillsatt socker.
Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop alla torra ingredienser i en matberedare eller med mixerstav så att havregrynen blir till ett fint pulver. Lägg över mjölblandningen i en bunke.
Mixa ägg, yoghurt, kokosolja, dadlar, äppelmos och lönnsirap i matberedare till en len och krämig smet. Blanda ner smeten i mjölblandningen.
Kärna ur äpplena. Grovriv 1 1/2 äpple och skär den återstående halvan i skivor. Blanda ner äppelrivet i smeten.
Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt och stick ner en liten äppelskiva i varje. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.
Tips: Bovetemuffinsen går bra att frysa om det blir några över.