Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bovetegröt med blåbärssirap

Bovete är en mineralrik ört, som liknar sädesslag. Perfekt att göra gröt på!

Bovetegröt med blåbärssirap
Bovetegröt med blåbärssirap
Bovetegröt med blåbärssirap
Bovetegröt med blåbärssirap Foto: Ulrika Pousette

Bovetegröt med blåbärssirap

  • 3 dlbovete- helt
  • 6 dlvatten
  • 0,75 tsksalt
  • 1banan
  • 2 msklinfrön

Blåbärssirap

  • 1 pktblåbär- frysta, (225 g)
  • 1 mskagavesirap

Tillbehör

  • 1 dlvalnötter- grovhackade
  • 4 dlhavremjölk

Gör så här

  1. Spola bovetet först med hett vatten och sedan med kallt vatten. Lägg det i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Småkoka tills bovetet är mjukt, ca 20 min.

  2. Skala och skär bananen i bitar. Blanda ner bitarna i gröten när 2–3 min återstår av koktiden. Rör ner linfröna.

  3. Tina blåbären. Spara ca 2 msk blåbär till garnering.

  4. Mixa resten av blåbären och agavesirap med mixerstav.

  5. Ringla sirapen över gröten. Servera med valnötter och havremjölk.

Vad tyckte du om receptet?

Testa också! Bovetegröt med blåbär och rostad nöt- och kokosmix