Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bovetefrallor. Grova frukostbröd med russin och bovete.
Lägg bovete, linfrön och russin i en bunke. Koka upp 8 dl vatten och häll det över. Låt svälla ca 8 timmar.
Värm 2 1/2 dl vatten till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta in mjöl till en fast men kladdig deg.
Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40 min.
Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på väl mjölad arbetsbänk och dela den i fyra delar. Rulla till fyra längder och skär varje i åtta bitar.
Doppa snittytan i solrosfrön och platta till bullarna. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 50 min.
Pensla bullarna med äggvita blandad med vatten och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.