Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bovetebröd med linfrön

Bovetebröd med dinkel är ett bra GI-bröd. När du dinkelbröd ska degen vara lös. Dinkel drar till sig mer vätska. Använda en form eller långpanna så att degen inte smiter.

Bovetebröd med linfrön
Bovetebröd med linfrön
Bovetebröd med linfrön

Ingredienser

  • 5 dlbovete- helt eller krossat
  • 1,5 dlrussin
  • 1,5 dllinfrön
  • 7 dlvatten- hett
  • 1,5 dlvatten- ljummet
  • 50 gjäst
  • 11 dldinkelsikt
  • 2 mskkummin
  • 1 mskhavssalt
  • 2 msksesamfrön

Gör så här

  1. Skölj bovetet. Lägg ner det i en bunke. Tillsätt russin och linfrön. Häll över det heta vattnet. Låt det svälla övertäckt i rumstemperatur 6-8 timmar.

  2. Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen med det ljumna vattnet, 37°, i en bunke. Häll det över boveteblandningen. Tillsätt 10 dl sikt, kummin och salt. Arbeta degen ca 5 min för hand och minst lika länge i maskin. Låt degen jäsa minst 30 min.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och platta ut den till en rektangulär kaka ca 25x35 cm i diameter. Lägg den på bakplåtspapper i långpannan. Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Vänd brödet och knacka, låter det ihåligt är brödet färdigt.

Vad tyckte du om receptet?

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.