Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bovete-tabbouleh med skördegrönt och örter

Recept på bovete-tabbouleh med skördegrönt och örter. Fräscht och knaprigt med mycket grönt. Bovete är en glutenfri ört som innehåller många nyttiga ämnen. 

Bovete-tabbouleh med skördegrönt och örter
Bovete-tabbouleh med skördegrönt och örter
Bovete-tabbouleh med skördegrönt och örter
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 dlbovete- helt
  • 150 grödkål
  • 300 gvitkål
  • 200 gmorötter
  • 200 gblomkål
  • 1äpple- stort
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 0,5 dlolivolja
  • 4 dlbladpersilja- hackad
  • 2 dlmynta- finhackad
  • 0,75 mskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka bovetet enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten. 

  2. Ansa och strimla kålen. Skala och hyvla morötterna i långa band med en potatisskalare. Skiva blomkål och urkärnat äpple tunt, gärna på mandolin

  3. Lägg bovete, grönsaker och äpple i en skål. Blanda med citron och olja. Repa och finhacka örterna. Vänd ihop salladen med örter, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson