Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bovete-tabbouleh med skördegrönt och örter. Fräscht och knaprigt med mycket grönt. Bovete är en glutenfri ört som innehåller många nyttiga ämnen.
Koka bovetet enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten.
Ansa och strimla kålen. Skala och hyvla morötterna i långa band med en potatisskalare. Skiva blomkål och urkärnat äpple tunt, gärna på mandolin.
Lägg bovete, grönsaker och äpple i en skål. Blanda med citron och olja. Repa och finhacka örterna. Vänd ihop salladen med örter, salt och peppar.
Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson