Hela små lökar och champinjoner, klassiska ingredienser i en Boeuf Bourguignon förgyller likväl en vegetarisk rödbetsgryta. Välj den vegetariska buljong som är din favorit, men annars är mitt tips Umamibuljong. Den femte grundsmaker ger verkligen en rund och fyllig smak.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
500 grödbetor- helst små
200 gschalottenlökar- små
250 gchampinjoner- helst små
1 stjälkselleri
2vitlöksklyftor
olivolja
2 dlrött vin
2 dlvatten
2 tärningarbuljong- vegetarisk
1,5 dlpuylinser- torkade
2lagerblad
1 knippatimjankvistar
3 mskkapris
salt
peppar- nymald
Till garnering och servering
timjan- färsk & potatismos
Gör så här
Skala rödbetor och lök. Låt gärna löken ligga en stund i varmt vatten så går det lättare. Dela betor och champinjoner om de är stora. Strimla sellerin och hacka vitlöken.
Stek rödbetor, lök, champinjoner, selleri och vitlök i olivolja i en gryta, cirka 5 minuter. Rör då och då.
Tillsätt vin, vatten, buljong, linser, lagerblad och hela timjankvistar. Koka sakta under lock tills rödbetor och linser är mjuka, cirka 25 minuter. Blanda i kapris efter halva koktiden.
Lyft upp timjankvistarna och smaka av med salt och peppar. Strö över lite färska timjanblad och servera med potatismos.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,4 · 17 röster)
Hela små lökar och champinjoner, klassiska ingredienser i en Boeuf Bourguignon förgyller likväl en vegetarisk rödbetsgryta. Välj den vegetariska buljong som är din favorit, men annars är mitt tips Umamibuljong. Den femte grundsmaker ger verkligen en rund och fyllig smak.