Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bourbon sour

Bourbon sour är en sötsyrlig drink att servera före middagen. Och ha ordentligt med is redo i frysen.

Bourbon sourBourbon sourBourbon sour
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 5 dlbourbon
  • 3,5 dlcitron- pressad, silad
  • 2 dlsockerlag- se recept
  • 0,5 dläggvita

Sockerlag

  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka socker och vatten till en simmig konsistens, ca 3 min. Kyl.

  2. Blanda hälften av alla ingredienser  i en shaker och skaka utan is.

  3. Tillsätt is i shakern och skaka kraftigt tills drinkarna är väl kylda.

  4. Sila upp, gärna i kylda coupeglas.  Skaka resterande drinkar och servera.

Vad tyckte du om receptet?