Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bountyrutor smakar precis som godiset bounty, kokos och choklad, sött och gott.
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i äggblandningen.
Smält smöret. Tillsätt vattnet och låt koka upp. Häll vätskan i äggblandningen. Vispa ihop till en smet.
Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i frysen ca 30 min.
Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos. Bred kokoskrämen på chokladbotten.
Garnering: Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Blanda i olja. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Skär kakan i rutor. Förvara rutorna i kylen.
Recept Linda Andersson, Hembakat