Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bountyrutor

Bountyrutor smakar precis som godiset bounty, kokos och choklad, sött och gott.

Bountyrutor
Bountyrutor
Bountyrutor
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 3ägg
  • 4,5 dlströsocker
  • 4 dlvetemjöl
  • 4 mskkakao
  • 1 mskbakpulver
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 225 gsmör
  • 2 dlvatten- kokande

Kokoskräm

  • 225 gsmör
  • 4 dlflorsocker
  • 2ägg
  • 200 gkokos- riven

Garnering

  • 200 gchoklad- ljus
  • 0,5 mskrapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i äggblandningen.

  2. Smält smöret. Tillsätt vattnet och låt koka upp. Häll vätskan i äggblandningen.  Vispa ihop till en smet.

  3. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i frysen ca 30 min.

  4. Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos. Bred kokoskrämen på chokladbotten.

  5. Garnering: Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Blanda i olja. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Skär kakan i rutor. Förvara rutorna i kylen.

  6. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?