Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bountykaka med riven kokos & choklad

En riktig hit för alla mjölkchokladälskare. Mörkt röda körsbär passar också fint att garnera kakan med.

Bountykaka med riven kokos & choklad
Bountykaka med riven kokos & choklad
Bountykaka med riven kokos & choklad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 4 dlkokos
  • 1 dlsocker
  • 0,5 dlsirap
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 msksmör- smält
  • 4ägg
  • 1lime- finrivet skal

Tryffeltopp

  • 275 gmjölkchoklad
  • 50 gmörk choklad
  • 2,5vispgrädde
  • 1 mskhonung
  • 1 msksmör

Till garnering

  • 2bounty
  • 1 mskkokos- riven

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Klipp ut ett runt papper av bakplåtspapper och lägg det i botten av formen.

  2. Blanda alla ingredienser till botten.

  3. Häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt in formen i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

  4. Tryffeltopp: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och honungen. Tillsätt smöret och häll den varma blandningen över chokladen. Rör till en jämn tryffel.

  5. Häll tryffeln över kakan.

  6. Garnera kakan med grovt hackad Bounty och riven kokos. Låt kakan stå kallt över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök