Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bountybollar

Bountybollar är snabbfixade och underbart goda små munsbitar med smak av kokos och apelsin. Ett tips är att dubbla satsen, de brukar ha strykande åtgång.

Bountybollar
Bountybollar
Bountybollar
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 100 gkokos- riven
  • 2 dlflorsocker
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1 tskapelsinskal- rivet
  • 1 krmsalt
  • 200 gchoklad- mörk eller vit eller hälften av varje

Garnering

  • apelsinskal

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med kokos, florsocker, grädde, apelsinskal och salt. Rulla smeten till bollar och lägg på ett fat. Ställ faten i frysen och låt stelna ca 1 timme.

  2. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och strö över lite rivet apelsinskal eller flingsalt. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna. Lägg eventuellt bollarna i knäckformar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Anna Wendt