Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bountybollar - recept

Saftiga kokosbollar doppade i mörk choklad. En ljuvlig klassiker!

Bountybollar - recept
Bountybollar - recept
Bountybollar - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dlkokos- riven
  • 1 dlkokosolja
  • 3 msklättströ
  • 2 mskkokosmjölk
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 175 gmörk choklad- sockerfri

Gör så här

  1. Mixa hälften av kokosen tillsammans med kokosoljan.

  2. Tillsätt lättströ, kokosmjölk, vaniljpulver och resten av kokosen och mixa ihop allt.

  3. Rulla bollar och lägg dem på ett fat med bakplåtspapper. Låt bollarna stå i frysen i 30 minuter.

  4. Hacka och smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen en och en och lyft upp dem med en doppgaffel eller med en vanlig gaffel och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.

  5. Låt bollarna stå i kylen tills chokladen stelnat.

  6. Förvara bountybollarna i en lufttät form i frysen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök