Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bountybar

Mumsiga små bars med kokos och cashewnötter. Doppa dem i smält, mörk choklad och strö över lite riven kokos. Förvara i kylen.

Bountybar
Bountybar
Bountybar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dlcashewnötter
  • 2,5 dlkokos- riven
  • 8dadlar
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 mskkokosolja
  • 200 gmörk choklad

Att strö över

  • 1 mskkokos- riven

Gör så här

  1. Mixa nötterna. Tillsätt kokos, dadlar, honung och kokosoljan. Mixa ihop allt. Forma degen till en rektangel cirka 20 centi­meter lång och 7 centimeter bred. Skär upp bitar som är cirka 2 centimeter breda. Sätt in i kylen.

  2. Smält chokladen i ett varmt vattenbad eller i mikron. Doppa bitarna i chokladen och lägg dem på en plåt med bakplåts­ papper. Strö över kokos, sätt in i kylen tills chokladen stelnat.

  3. Förvara bitarna i en lufttät burk i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök