Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bouillabaisse, en klassisk fransk fiskgryta.
Börja med soppbasen. Skala och hacka löken. Ansa fänkålen och hacka den fint. Ansa och hacka chilifrukten. Fräs det hackade i oljan ca 3 minuter. Dela och tillsätt tomaterna, fräs ca 3 minuter. Tillsätt smulade buljongtärningar och fräs ca 1 minut. Blanda i de krossade tomaterna, saffranet, persiljan och 5 dl av vattnet, sjud soppgrytbasen ca 30 minuter. Rör om då och då.
Häll vinet i en kastrull och låt den koka upp. Lägg i fisken och koka under lock 3-5 minuter. (Koka gärna varje sort fisk för sig.) Ta upp fisken och lägg på ett fat. Lägg i musslorna och koka dem tills dem öppnat sig, ta upp på ett fat. Koka räkorna ca 3 minuter och ta upp dem på ett fat. Sila spadet och häll det i soppgrytbasen. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt, lägg i potatisen och koka upp. Lägg i fisk, musslor, räkor, kräftor och låt allt bli genomvarmt, ca 3 minuter. Fördela soppgrytan i tallrikar och toppa med persiljan.
Servera med majonnäs blandad med vitlök och toppad med chiliflingor.
Rostad baguette i skivor eller nybakad baguette är gott att servera till.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök