Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bosses juldrink och smördegsklenäter

Bosses juldrink och smördegsklenäter
Bosses juldrink och smördegsklenäter
Bosses juldrink och smördegsklenäter
Bosses juldrink och smördegsklenäter Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 20 cltorr vermouth- t ex Noilly Prat
  • 20 clstarkvinsglögg
  • 1apelsin- 4 st halverade skivor
  • 1 dlis- krossad

Smördegsklenäter

  • 2smördegsplattor
  • 2 dlparmesan- finriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina smördegen.

  2. Strö 1/2 dl parmesanost under och 1/2 dl över varje degplatta. Kavla ut dem till 30 cm längd. Dela var och en i 9 raka bitar. Skär ett 6 cm långt snitt i dem. Trä in ena änden genom skåran och dra ut så att degen blir vriden som en klenät.

  3. Grädda på plåt med bakplåtspapper ca 8 min.

  4. Juldrink: Blanda och häll upp den i vermouthglas.

Vad tyckte du om receptet?