Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skottlands nationalsoppa "Tupp i purjolök" har sitt ursprung i Frankrike. Receptet har anor ända tillbaka till 1500-talet. Här är en svensk variant i Bosses egen lite snabbare och enklare tappning.
Skär hela purjolöken i fina strimlor. Spara lite av det gröna till serveringen. Finhacka löken.
Fräs purjolök och lök i en stor kastrull eller gryta i smör. Det ska inte ta färg utan bara svettas tillsammans.
Häll över vattnet, ha i saltet och smula ner buljongtärningarna.
Koka upp och tillsätt finhackad bacon. Låt koka lätt i 20 minuter.
Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
Lägg kycklingbitar, katrinplommon, gröna purjolöksbitar, dragon och persilja i soppan och koka hastigt upp några minuter.
Servera gärna med en mild skotsk maltwhisky (ej rökig).
Recept från Mitt kök