Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läsartips: Min bästa grillsås

Bo Axlund från Vaxholm tipsar här om sin absolut bästa grillsås. Den är mustig, god och snabblagad. Det går bra att spara den i en burk med lock i kylskåpet upp till 2 veckor.

Läsartips: Min bästa grillsås
Läsartips: Min bästa grillsås
Läsartips: Min bästa grillsås

Ingredienser

  • 1 dlketchup
  • 1 dlchilisås
  • 1 dlHP-sås
  • 1 dlsirap- ljus
  • 0,5 dltomatpuré
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskworcestershiresås
  • 2 mskkinesisk soja
  • 1 mskherbes de Provence
  • 0,5 msksambal oelek
  • 0,5 msktabasco chipotle
  • 0,5 mskhickory liquid smoke
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna i en skål. Smaka av med salt.

  2. Låt såsen stå och mogna ca en timme i kylskåpet innan den serveras till grillat kött eller kyckling.

Vad tyckte du om receptet?