Servera med nybakade
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Borsjtj eller Borscht - den mustiga och svårstavade ryska soppan är en klassiker! Varje ryss har sitt eget recept! Jag brukar laga soppan på buljong av kyckling eller kött, men här är en vegovariant! Hemligheten är att koka hela skalade rödbetor i buljongen, så att de behåller sin färg, som gör soppan vackert rubinröd!
Skala rödbetorna och morötterna. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Lägg i rödbetor och morötter och koka dem mjuka, cirka 40 minuter.
Ta upp rödbetor och morötter, låt dem svalna.
Ansa vitkålen och skär den först i skivor och sedan i små bitar (tärningar). Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Skala potatisen och skär den i tärningar.
Lägg kål, lök och potatis i buljongen och koka dem mjuka cirka 15 minuter.
Riv morötterna och rödbetorna på den grövsta sidan av rivjärnet. Skär tomaten i klyftor. Lägg det rivna och tomatklyftorna i soppan. Smaksätt soppan med tomatpurén, socker och salt. Koka upp och sjud cirka 5 minuter.
Ta av från värmen, pressa över citronhalvan och rör i vitlöken. Lägg i persiljekvisten. Låt soppan vila under lock cirka 30 minuter. Servera med smetana och pompuski.
Servera med nybakade
Recept från Mitt kök