Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Borsjtj med gulbeta

Ett mustigt surdegsbröd är gott att bryta av till soppan.

Borsjtj med gulbeta
Borsjtj med gulbeta
Borsjtj med gulbeta
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 5gulbetor- (ca 500 g)
  • 1gul lök
  • 1 klyftavitkål- (ca 300 g)
  • 2 msksmör
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tskkummin
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 150 gfläsk- rimmat

Tillbehör

  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. 1. Skala och strimla betor och lök. Ansa och strimla kålen.

  2. Fräs rotfrukter och kål i smör i en gryta. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar och kummin. Låt soppan koka under lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Strimla fläsket och stek det knaprigt. Servera soppan med fläsk och gräddfilsklick och gärna bröd.

Vad tyckte du om receptet?