Kökstipset! Om man inte vill göra egen majonnäs går det bra att smaksätta färdig majonnäs.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Borlottibiffar med rostad parmesanpotatis och chilimajonnäs innehåller bland annat misopasta som är bra att smaksätta vegetariska rätter med för att få den där djupa umamismaken.
Chilimajonnäs: Kärna ur och finhacka chilin. Vispa chili, äggula, vinäger, senap och honung. Tillsätt oljan, droppvis till en början och sedan i en tunn stråle, tills en tjock krämig majonnäs bildas. Krydda med salt.
Biffar: Rosta solrosfröna i en het torr stekpanna under omrörning. Mixa dem grovt, det ska vara bitar kvar.
Skala och riv morot och lök. Häll bönorna i en bunke och mosa dem lätt med en potatistomp. Rör ner solrosfrön, morot, lök, panko, ägg, misopasta, tomatpuré och salt. Blanda till en fast smet.
Forma smeten till 8 biffar. Stek dem i olja 3–4 min på varje sida.
Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skölj och torka potatisen. Skär den i 1 cm tjocka stavar. Lägg dem i en bunke, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rör runt så att allt blandas ordentligt.
Sprid ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills den är genomstekt och har fått fin färg. Rör om någon gång under tiden.
Grovriv osten och strö över potatisen. Tillaga ytterligare ca 10 min, tills osten börjar få färg. Strö över hackad persilja.
Servera biffarna med chili-majonnäs och potatis.
Kökstipset! Om man inte vill göra egen majonnäs går det bra att smaksätta färdig majonnäs.