Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Börek med fetaost

Turkiska filodegsrullar fyllda med spenat och fetaost. Goda att doppa i vitlöksyoghurt eller hummus.

Börek med fetaost
Börek med fetaost
Börek med fetaost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 6 arkfilodeg- kyld, ca 30x40 cm
  • 130150 gbabyspenat
  • 3vitlöksklyftor- hackade
  • olivolja
  • 2 krmspiskummin
  • 2 krmchiliflakes
  • 2 tskhonung- flytande
  • 3 mskoregano- hackad färsk
  • salt
  • 1ägg
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 150 gfetaost

Gör så här

  1. Fräs spenat och vitlök i olivolja tills spenaten sjunker ihop och vätskan kokat in. Tillsätt spiskummin och chiliflakes mot slutet. Rör i honung och oregano. Krydda med salt och låt kallna.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Vispa ihop ägg och yoghurt.

  3. Dela filoarken på mitten. Lägg tre halvor ovanpå varandra. Pensla med äggvispet mellan varje ark. Lägg en sträng av spenaten längs ena kortsidan på varje degbit. Smula över ost.

  4. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar. Rulla inte för hårt, då kan degen spricka i ugnen.

  5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvispet.

  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna och dela på mitten. Servera nygräddade med vitlöksyoghurt eller hummus.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök