Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Böregipajer

Böregi är små pajer med fårost. De smakar mycket gott till sött te.

BöregipajerBöregipajerBöregipajer

Ingredienser

  • 5smördeg- plattor, fryst

Fyllning

  • 200 gfetaost- smulad
  • 1ägg
  • 3 mskpersilja- finhackad
  • 1 mskdill- finhackad

Till pensling

  • 1ägg

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till fyllningen.

  2. Utbakning: Ta fram smördegsplattorna och låt dem ligga i rumstemperatur ca 20 min. Skär varje platta i fyra bitar, dela först en gång på bredden och sedan en gång på längden. Kavla ut varje bit till rutor, ca 10x10 cm.

  3. Sätt ugnen på 225°. Lägg ca 1 msk fyllning i mitten på varje ruta. Pensla kanterna med vatten. Ta upp kanterna och nyp ihop. Pensla knytena uppvispat ägg och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de är gyllengula. Låt dem svalna på galler utan bakduk.

Vad tyckte du om receptet?