Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bookmakertoast

Bookmakertoast med senapscrème är en klassisk matig macka.

Bookmakertoast
Bookmakertoast
Bookmakertoast
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 skivorutskuren biff- à 125 g
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 4 skivorbröd
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4salladsblad
  • 1 dlpepparrot- färskriven
  • 4äggulor

Senapscrème

  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Senapscrème: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Banda i senapen och krydda med salt.

  2. Stek köttet i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor.

  3. Stek brödskivorna i 1 msk smör tills de fått fin färg. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva och klicka på senapscrèmen. Lägg på köttet. Lägg pepparroten i en hög på köttet och gör en liten grop mitt i . Låt äggulan försiktigt glad ner i pepparrotsgropen och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?