Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsoppa med paprikakräm, parmesan och surdegskrutonger

Enklaste receptet på soppa med bönor och potatis som mättar bra. Parmesan, paprikakräm och krutonger gör vardagen till fest!

Bönsoppa med paprikakräm, parmesan och surdegskrutonger
Bönsoppa med paprikakräm, parmesan och surdegskrutonger
Bönsoppa med paprikakräm, parmesan och surdegskrutonger
Bönsoppa med paprikakräm, parmesan och surdegskrutonger Foto: Ulrika Pousette

Bönsoppa

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 1 lvatten
  • 2 tärningargrönsaksbuljong
  • 200 gfärskpotatis
  • 2 burkarcannellinibönor- (à 400 g)
  • 1 förpsojabönor- frysta, (200 g)
  • 0,5 tsksalt- + 1 krm
  • 4 skivorsurdegsbröd- tjocka, (à 50 g)

Paprikakräm

  • 1 burkgrillad paprika- (200 g)
  • 0,5 krmsalt
  • 0,5 krmpeppar

Tillbehör

  • 2 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Kräm: Låt paprikan rinna av. Mixa den med en mixerstav och krydda med salt.

  2. Skala, halvera och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull ca 3 min.

  3. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Skrubba och skär potatisen i mindre tärningar. Lägg dem i kastrullen och låt koka ca 5 min. Skölj cannellinibönorna och tillsätt dem och sojabönorna till soppan. Låt koka ytterligare ca 5 min. Krydda med 1⁄2 tsk salt.

  4. Skär brödet i grova tärningar och blanda med 1 msk olja och 1 krm salt. Stek frasigt i en stekpanna.

  5. Servera soppan med riven ost, paprikakräm och krutonger.

Vad tyckte du om receptet?