Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsoppa med kyckling och ajvar

En matig soppa med försiktig hetta, som förstärks eller mildras genom valet av ajvar.

Bönsoppa med kyckling och ajvarBönsoppa med kyckling och ajvarBönsoppa med kyckling och ajvar
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 46stjälkselleri- (ca 300 g)
  • 3 burkarbönor- blandade (à ca 410 g)
  • 1,2 lvatten
  • 4 tärninghönsbuljong
  • 2 burkarajvar relish- förslagsvis en stark och en mild
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 2vitlöksklyfta- pressade
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Strimla kycklingen. Ansa och skär sellerin i cm-stora bitar. Spola bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av väl.

  2. Blanda vatten, buljongtärningar, ajvar, vin och vitlök i en kastrull.

  3. Blanda ner kyckling och selleri. Låt soppan koka på svag värme 4–5 min eller tills kycklingen är färdig. Tillsätt bönorna mot slutet.

  4. Smaka av med salt. Servera.

Vad tyckte du om receptet?