Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsoppa

De lata, stressade eller hungriga har fått en sann vän i bönor på burk. Bra bönor gör att en burkmiddag inte längre känns synonymt med något osmakligt.

Bönsoppa
Bönsoppa
Bönsoppa

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlstjälkselleri- tärnad
  • 1potatis
  • 2 tskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 burkborlottibönor- (410 g)
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 5 dlvatten
  • 1 tskoregano- färsk
  • 2 mskbladpersilja- hackad, färsk
  • 0,5 dlkesella kvarg- 1 %

Tillbehör

  • 2formfranska- skivor (à 25 g)

Gör så här

  1. Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna potatisen. Stek lök, vitlök, potatis och selleri i olja i en gryta ca 5 min. Salta och peppra.

  2. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med smulad buljongtärnig, vatten och oregano. Låt koka ca 15 min.

  3. Blanda persilja och kvarg. Forma till ett ägg och lägg på soppan. Servera med rostat bröd. Avsluta gärna med ett äpple.

Vad tyckte du om receptet?