Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsallad med tapenade


Den smakrika tapenaden passar utmärkt som dressing till de neutrala bönorna.

Bönsallad med tapenade

Bönsallad med tapenade

Bönsallad med tapenade

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gharicots verts
  • 2 burkarbönor- stora vita à 400 g

Tapenade:

  • 3 dloliver- svarta urkärnade
  • 3vitlöksklyftor
  • 6sardellfiléer
  • 4 mskkapris
  • 2 msktimjan- färsk
  • citron- pressad saft av 1/2
  • 4 mskolivolja
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Börja med tapenaden: Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. Blanda i citronsaft, olivolja och peppar.

  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka, cirka 5 minuter. Låt rinna av och kallna. Skölj de vita bönorna och låt rinna av.

  3. Blanda haricots verts, vita bönor och tapenade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök