Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsallad med tapenade

Den här matiga bönsalladen med sälta från tapenade är ett perfekt inslag på sommarbuffén!

Bönsallad med tapenade
Bönsallad med tapenade
Bönsallad med tapenade
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gharicots verts
  • 2 burkarbönor- stora vita à 400 g

Tapenade

  • 3 dloliver- svarta urkärnade
  • 3vitlöksklyftor
  • 6sardellfiléer
  • 4 mskkapris
  • 2 msktimjan- färsk
  • 0,5citron- pressad saft
  • 4 mskolivolja
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Tapenade: Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. Blanda i citronsaft, olivolja och peppar.

  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka, cirka 5 minuter. Låt rinna av och kallna. Skölj de vita bönorna och låt rinna av.

  3. Blanda haricots verts, vita bönor och tapenade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök