Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsallad med sparris och dragondressing

Bönsallad med sparris och dragondressing. Rädisor och sparris bidrar med knaprig och god konsistens till salladen. 

Bönsallad med sparris och dragondressingBönsallad med sparris och dragondressingBönsallad med sparris och dragondressing
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2vita bönor- (à 380 g) förp stora
  • 500 gsparris- grön
  • 1 knipparädisor
  • 1krispsallad
  • 1 påsemâchesallad- (80 g)
  • 1 påserucola- (80 g)

Dressing

  • 1ägg
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1,5 dlrapsolja
  • 2 mskdragon- hackad
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Dressing: Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 2 min. Ta upp och knäck ägget. Skrapa ur skalet med en sked. Blanda ägget med senap och vinäger. Vispa i oljan, lite i taget. Rör i dragon och persilja och smaka av med salt och cayennepeppar.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg sparrisen i isvatten så att kokningen avstannar. Skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar.

  3. Ansa och skiva rädisorna. Strimla krispsalladen. Blanda de olika salladssorterna med bönor, sparris och rädisor. Servera med dressing och bröd.

Vad tyckte du om receptet?