Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsallad med pistou & salami


Pistou är den franska varianten på pesto, skillnaden är att den inte innehåller­ pinjenötter. Istället väljer jag att toppa salladen med nötterna för att få "lite att knapra på".

Bönsallad med pistou & salami

Bönsallad med pistou & salami

Bönsallad med pistou & salami

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 gcocktailtomater- cirka på kvist
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 2 burkarvita bönor- stora 400 g
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- 400 g
  • 1 burkpaprika- grillad i olja, 200 g
  • 1 krukabladsallad
  • 150 gsalami- cirka skivad
  • 0,5 dlpinjenötter- cirka rostade

Pistou:

  • 1 krukabasilika
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlparmesan- riven
  • 5 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda tomaterna med olivolja, salt och peppar.­ Rosta i ugnen 15-20 minuter.

  2. Mixa ingredienserna till pistoun.

  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Dela kronärtskockorna. Låt paprikan rinna av. Blanda bönor, kronärtskockor och pistou. Vänd ner paprikan.

  4. Lägg upp salladsblad och bönsallad på ett fat. Toppa med salami, tomatkvistar och pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök