Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsallad med mungbönor

Recept på bönsallad med mungbönor. Mungbönor är snabbkokta men blir bäst om de blötläggs. Koka gärna ett helt paket mungbönor och frys in det som inte går åt.

Bönsallad med mungbönor
Bönsallad med mungbönor
Bönsallad med mungbönor

Ingredienser

  • 2 dlmungbönor
  • 2morötter
  • 250 gtomater- gula
  • 1rödlök
  • 1 knippabladpersilja
  • 1 dldill
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka mungbönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skär morötterna i små bitar och låt dem koka med bönorna när ca 5 min återstår av koktiden. Skölj i kallt vatten. 

  2. Skär tomater och skalad lök i klyftor. Blanda dem med bönorna. Grovhacka persilja och dill och vänd ner.

  3. Vispa ihop olja, vinäger, citronsaft, salt och peppar. Häll dressingen över bönorna och blanda väl. 

  4. Här är receptet på lax på planka med bourbonglaze som passar perfekt till!

Vad tyckte du om receptet?