Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsallad från italien

Den här matiga salladen kommer från Toscana. Den är fylld med godsaker som vita bönor, grillad paprika och sardeller. Servera salladen tillsammans med grillad lax, kalv eller biff.

Bönsallad från italien
Bönsallad från italien
Bönsallad från italien
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 stfänkålsstånd
  • 1 strödlök
  • 250 gcocktailtomater
  • 200 ggrillad paprika i olja- 1 burk
  • 400 gvita bönor- stora 1 burk
  • 6 stsardellfiléer
  • 11,5 dlsvarta oliver
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 2 tskbalsamvinäger
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 krukarucolasallad
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Skiva fänkålen och löken tunt. Dela tomaterna. Låt paprikan rinna av. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sardellerna i små bitar.

  2. Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

  3. Vänd ner rucola och basilika precis vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök