Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsallad

Fänkål, skivad lök och en syrlig dressing ger smak åt en sallad på blandade bönor som mår bra av att få stå och dra ett tag.

BönsalladBönsalladBönsallad

Ingredienser

  • 1 burkvita bönor- stora
  • 2 burkröda bönor (kidney beans)- (á 410 g) el 3 1/2 dl torkade bönor som blötläggs över natt och kokas ca 45 min
  • 3schalottenlökar- el 1 rödlök
  • 1fänkål

Dressing

  • 1lime- saften av
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2 tsksvart vinbärsgelé
  • 0,75 dlolivolja

Gör så här

  1. Häll av och spola bönorna.

  2. Skala och skiva löken, hyvla eller tunnskiva fänkålen.

  3. Blanda ihop dressingen och blanda den med det övriga.

Vad tyckte du om receptet?