Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönsallad

Servera bönsalladen som en härlig sommarlunch med bröd.

Bönsallad
Bönsallad
Bönsallad

Ingredienser

  • 600 gbrytbönor
  • 200 gskinka- lufttorkad, skivad
  • 200 ggetost
  • 50 gvalnötter
  • 2 mskolivolja
  • 0,5citron- saft från
  • 1 tskgourmetsalt- ca
  • peppar- några varv på pepparkvarnen
  • mejram- några kvistar färsk
  • gurkörtsblommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär bort fästet på bönorna. Skölj och sjud dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Kyl av i kallt rinnande vatten.

  2. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen 2-3 minuter.

  3. Fördela bönor, skinka, skivad getost och valnötter på ett uppläggningsfat. Häll på olivolja och citronsaft. Krydda med salt, svartpeppar och mejram. Strö några vackra gurkörtsblommor över salladen.

Vad tyckte du om receptet?