Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönröra

Bönor, rosmarin och vitlök gör att den här röran känns självklar till lammkött eller grillade grönsaker. Men eftersom den också är supergod att klicka på rostade baguetteskivor är den ett perfekt tilltugg under grillkvällarna.

BönröraBönröraBönröra
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kvistrosmarin
  • havssalt
  • olivolja
  • 1 burkbönor- cannelloni, eller vita, 400 g
  • 2 stvitlöksklyftor- hackade
  • 0,25 stskal- rivet och saft av citron
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Repa bladen från rosmarinkvisten och stöt dem i en mortel tillsammans med 1/2 tsk havssalt. Blanda i 3 msk olivolja.

  2. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Fräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt bönorna och låt dem puttra med ett par minuter.

  3. Mosa bönorna till ett grovt mos med en gaffel. Blanda i rosmarinolja, citronsaft och -skal. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök