Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönpasta med svamp  

Bönpasta med svamp är en snabblagad vegorätt. Bönpastan bidrar med mycket och bra protein.

Bönpasta med svamp  Bönpasta med svamp  Bönpasta med svamp  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gbönpasta- t ex gul fettuccine
  • 500 gskogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 gpecorino
  • 100 grucola
  • 1 burkcrème av svamp med tryffel- (130 g, Zeta)
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 3 min, tills svampen fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Finriv osten. Blanda en dressing av 1 msk olja, 1 msk vatten, 1/2 msk vinäger, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda pastan med svampcrème och kokvattnet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg upp pastan och toppa med stekt svamp och ost. Häll dressingen över rucolan och servera den till.

Vad tyckte du om receptet?