Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 42g
Kolhydrater: 20g
Bönpasta med svamp är en snabblagad vegorätt. Bönpastan bidrar med mycket och bra protein.
Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 3 min, tills svampen fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Finriv osten. Blanda en dressing av 1 msk olja, 1 msk vatten, 1/2 msk vinäger, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda pastan med svampcrème och kokvattnet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg upp pastan och toppa med stekt svamp och ost. Häll dressingen över rucolan och servera den till.