Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönor niçoise, krämigt ägg, kapris- och sardellsmör

Recept på bönor niçoise, krämigt ägg, kapris- och sardellsmör. Massor av smak och perfekt till lunch eller som tillbehör till sommarens grillade fiskrätter.

Bönor niçoise, krämigt ägg, kapris- och sardellsmörBönor niçoise, krämigt ägg, kapris- och sardellsmörBönor niçoise, krämigt ägg, kapris- och sardellsmör

Ingredienser

  • 300 gbönor- t ex vaxbönor och gröna bönor
  • 1rödlök- liten
  • 4ägg
  • 4 skivorsurdegsbröd
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 75 gsmör
  • 1 burksardeller- (80 g)
  • 1 dlcocktailkapris
  • 0,5 krukakörvel

Gör så här

  1. Koka bönorna i saltat vatten 3–4 min. Skölj av med kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken tunt.

  2. Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp. Sjud 5–6 min, så att de får en krämig gula. Spola hastigt av med kallt vatten. Skala och halvera dem.

  3. Skär av kanterna på brödet och skär det i kuber. Stek dem i olja tills de är gyllene. Strö över salt.

  4. Smält smöret i en kastrull. Lägg i sardellerna och bryn smöret lätt på låg värme.

  5. Lägg bönor, lök, ägg och kapris på ett fat. Häll över sardellsmöret. Toppa med surdegskrutonger och körvel.

Vad tyckte du om receptet?