Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönor med valnötter och dijonvinägrett  

Bönor med valnötter och dijonvinägrett passar som tillbehör till grillat kött eller på buffé med andra grönsaksrätter. Valnötterna ger knaprighet och dijonsenap ger vinägretten sting. Fint att garnera med tagetes eller andra ätbara blommor, t ex basilika, oregano eller krasse.

Bönor med valnötter och dijonvinägrett  
Bönor med valnötter och dijonvinägrett  
Bönor med valnötter och dijonvinägrett  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gbönor- blandade, vaxbönor och haricots verts
  • 50 gvalnötter
  • 2 mskparmesan- riven

Dijonvinägrett

  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskmajonnäs
  • 2 tskhonung- flytande
  • 3 mskolivolja

Garnering

  • ätbara blommor- t ex tagetes eller krasse

Gör så här

  1. Ansa och förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av väl. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.

  2. Vinägrett: Rör ihop vinäger, senap, majonnäs och honung, vispa ner oljan i en fin stråle.

  3. Krossa nötterna mot skärbrädan. Blanda bönor, nötter och ost med lite av dressingen och garnera med tagetes. Servera resterande dressing till.

Vad tyckte du om receptet?