Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bönor med valnötter och dijonvinägrett passar som tillbehör till grillat kött eller på buffé med andra grönsaksrätter. Valnötterna ger knaprighet och dijonsenap ger vinägretten sting. Fint att garnera med tagetes eller andra ätbara blommor, t ex basilika, oregano eller krasse.
Ansa och förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av väl. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
Vinägrett: Rör ihop vinäger, senap, majonnäs och honung, vispa ner oljan i en fin stråle.
Krossa nötterna mot skärbrädan. Blanda bönor, nötter och ost med lite av dressingen och garnera med tagetes. Servera resterande dressing till.