Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kryddig och god böngryta med harissayoghurt, lök och persiljesallad och pitabröd.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken blank i någon minut. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.
Finhacka chilin och tillsätt med tomaterna delade i halvor.
Dela blomkålen i mindre buketter och tillsätt. På med lock och koka grytan i cirka 5 minuter tills blomkålen känns mjuk men med hård kärna.
Tillsätt kikärtor och bönor och blanda. Låt allt bli genomvarmt och tillsätt koriander, salt och peppar.
Blanda yoghurt med harissa och salt.
6 Grovhacka persilja och skiva löken i tunna skivor. Blanda med pressad citronsaft, olja och salt. Servera grytan tillsammans med pitabröd.
Recept från Mitt kök