Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Böngryta med chili & harissayoghurt


Kryddig och god böngryta med harissa­yoghurt, lök och persiljesallad och pitabröd.

Böngryta med chili & harissayoghurt

Böngryta med chili & harissayoghurt

Böngryta med chili & harissayoghurt

ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 2 msktomatpuré
  • 1röd chili
  • 810kvisttomater
  • 1blomkål
  • 1 burkkikärter
  • 1 burkkidneybönor
  • 0,5 dlkoriander- färsk, finhackad
  • salt
  • peppar

Harissayoghurt:

  • 2 dltjock yoghurt
  • 12 tskharissa
  • salt

Sallad:

  • 1 buntbladpersilja
  • 2rödlökar
  • 1citron
  • 2 mskolivolja
  • salt

Till servering:

  • pitabröd

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken blank i någon minut. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.

  2. Finhacka chilin och tillsätt med tomaterna delade i halvor.

  3. Dela blomkålen i mindre ­buketter och tillsätt. På med lock och koka grytan i cirka 5 minuter tills ­blomkålen känns mjuk men med hård kärna.

  4. Tillsätt kikärtor och bönor och blanda. Låt allt bli genomvarmt och tillsätt koriander, salt och peppar.

  5. Blanda yoghurt med harissa och salt.

  6. 6 Grovhacka persilja och skiva löken i tunna skivor. Blanda med pressad­ citronsaft, olja och salt. Servera ­grytan tillsammans med pitabröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök