När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
4ägg
1 knippasparris
potatisar- kokta, gårdagens överblivna funkar toppen, eller andra tillagade rotfrukter och grönsaker
2 nävarsalladsblad
1 nävebrödkrutonger
4 skivorlagrad ost
Senapsvinägrett
2 mskgrovkornig senap
2 mskvinäger
olja
salt
peppar
Gör så här
Koka äggen så som ni gillar.
Snoppa bort någon centimeter av den nedre delen av sparrisen. Är sparrisarna späda äts de med fördel som de är. Är de grova så kokas de i lättsaltat vatten någon minut.
Skiva potatis och/eller rotfrukter.
Skölj salladsbladen och torka dem.
Skala äggen och dela dem.
Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar.
Vänd samman potatis, salladsblad, sparris, krutonger och vinägrett med händerna. Smula ostskivorna över salladen.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,4 · 18 röster)
Tips! Säsongsanpassa gärna salladen och utveckla smakerna efter eget tycke. På vintern blandar du kanske i grönkål eller svartkål, på våren och sommaren till exempel rädisor och primörer.
Recept ur kokboken "Nyfiken grönare: smartare vego" av Cecilia Blankens & Kristin Johansson (Norstedts Förlag). Boken finns på bland annat Adlibris och Bokus.