Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bondsallad – recept

Recept på bondsallad med senapsvinägrett. Bondsalladen är en genialisk rätt! Mättande, matig och lätt att slänga ihop av det som finns hemma i skåpen.

Bondsallad – recept
Bondsallad – recept
Bondsallad – recept
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 4ägg
  • 1 knippasparris
  • potatisar- kokta, gårdagens överblivna funkar toppen, eller andra tillagade rotfrukter och grönsaker
  • 2 nävarsalladsblad
  • 1 nävebrödkrutonger
  • 4 skivorlagrad ost

Senapsvinägrett

  • 2 mskgrovkornig senap
  • 2 mskvinäger
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka äggen så som ni gillar.

  2. Snoppa bort någon centimeter av den nedre delen av sparrisen. Är sparrisarna späda äts de med fördel som de är. Är de grova så kokas de i lättsaltat vatten någon minut.

  3. Skiva potatis och/eller rotfrukter.

  4. Skölj salladsbladen och torka dem.

  5. Skala äggen och dela dem.

  6. Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar.

  7. Vänd samman potatis, salladsblad, sparris, krutonger och vinägrett med händerna. Smula ostskivorna över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Säsongsanpassa gärna salladen och utveckla smakerna efter eget tycke. På vintern blandar du kanske i grönkål eller svartkål, på våren och sommaren till exempel rädisor och primörer.

Recept ur kokboken "Nyfiken grönare: smartare vego" av Cecilia Blankens & Kristin Johansson (Norstedts Förlag). Boken finns på bland annat Adlibris och Bokus.

Recept från Mitt kök